Sabtu, 6 November 2010

aquaria klcc






Wah..bestnyer..weekend ni cuti panjang..ape ye nak buat?ingat nak bercuti di melaka,tapi lambat booking hotel..semua hotel fully booked..tension je..tapi tak pe lah..itu akan jadi next project..cuti ramai2 satu keluarga..bak kate omputih..the more,the merrier..lebih kurang cam tu la kan..mesti best punyer..last2, pikir punye pikir,tetibe teringat nak gi aquaria klcc..tak pernah masuk lagi sebelum ni..tu yang terase nak masuk aquaria tu..mase nak masuk tun kite bayar tiket RM 35 sorang utk dewasa..tapi akan dapat diskaun kalau student dan pekerja GLC dan kerajaan..dulu,kalau tak silap aku,RM28 je sorang..x kisah la tu sume..janji dapat masuk kali ni..dah lama plan nak masuk, tapi asyik tak dapat je..

sebelum masuk ke aquaria,ade sessi bergambar di hadapan pintu masuk..nak gambar tu, kite bayar kat kaunter nanti,kate staff kat situ..so,ok..masuk je kat dalam,lagi lah..macam-macam gambar aku dan lakiku ambil..tapi subhanallah..indah betul ciptaan Allah..indah sangat ciptaan-Nya di dasar lautan..pelbagai rupa ikan yang aku dan lakiku saksikan,seonok sangat rasanye..ade sebesar-besar ikan pari berenang renang je atas kepala kitorang..tapi kalau nak tahu, ikan mula2 yang kitorang jumpe..jeng..jeng..ikan piranha..sebijik cam dalam movie tu, tp dalam movie tu dramatik la sikit..jalan punya jalan, sedar-sedar lebih kurang dua jam lebih kitorang kat dalam tu..mmg seronok..sebelum balik, kitorangpun beli satu dua cenderamata utk kenang-kenangan..besttt!!!

Tiada ulasan: