Jumaat, 19 November 2010

persiapan menjelang wedding along..


tinggal sebulan lebih je lagi wedding abangku@along akan tiba..dah tak lame tu..tapi macam banyak benda ja yang tak settle lagi..al maklum la..sejak arwah mak pergi meninggalkan kami, aku la yang banyak menghabiskan masa untuk menguruskan semua ni..hari tu settlekan uruskan bunga telur, pakaian-pakaian pada hari tu..menyibuk jadi planner along..suruh uruskan kad kahwin, pakaian pengantin, mak andam, barang-barang hantaran, tema,menu pada hari perkahwinan, meja makan beradab dan banyak lagi la..dan yang paling penting, penat nak mintak diorang cepat2 ambik kursus kahwin dan siapkan dokumen-dokumen perkahwinan..

penat rasenyer..bukan nak merungut tapi aku rase terpanggil untuk memastikan perkahwinan along berjalan dengan baik dan lancar...dah jadi mak pengantin lah tu ..sama seperti menguruskan perkahwinan adik lelakiku sebelum ini, setahun selepas arwah mak pergi..sesekali teringat lak kat arwah...harapanku moga perkahwinan along direstui dan diberkati..moga dipermudahkan segala urusan kelak olehNya..tak sabar nak menunggu hari tu nanti..

Tiada ulasan: