Isnin, 21 Februari 2011

Jalan-jalan cari makan

Sabtu lepas, hubbyku keje..tapi tak pe, die dah janji nak belanja aku makan petang nanti, lepas die balik keje...hehehehe..oklah..aku pun tak kisah sangat sebab memang hari sabtu merupakan hari aku men"laundry"...al maklum lah, week days, malas nak nak men"laundry"..kalau nak buat pun, tak seronok coz tak baju baju yang nak dibasuh..itu pasal la mmg buat hujung minggu..so, bangun pagi..kemas katil, terus men"laundry"..lebih kurang tenghari baru siap..sementara nak tunggu cik abangku balik, aku singgah jap kat jaya jusco taman equine tu..alah, jaya jusco tu dekat je ngan rumah aku..lebih kurang 10 minit je..konon nak cari dress yang cantik lah sikit...ptg nanti nak pegi dating ngan abang..tapi jalan2 kat dalam tu, satu pun aku tak berkenan..hmmm...last2 aku terus balik rumah..sebelum balik rumah, aku singgah jap kat kedai roti..beli roti buat alas perut..nak makan lebih-lebih, takut kenyang sangat..nanti kang nak makan lagi..hmmm..samapai rumah lepak kat depan tv sambil makan roti...tah bile tertido..sedar2 dengar bunyi phone..hubbyku call kate die dah on the way balik ke rumah..so, ape lagi la ku terus bangun siap-siap..hubby nak balik la katekan..aku pun siap-siap tunggu hubbyku...

dipendekkan cerita, bile hubby sampai je, die pun mandi2 jap dan bersiap nak bwk aku gi makan..ye lah tadi kan die kate nak belanja makan..tapi satu lah yang aku tak cik abang aku ni..bile nak makan kat luar je, tanye aku kat mane nak makan..tapi akhirnye, kitorg jalan-jalan cari makan kat area taman perumahan kitorang.."Warung Pak Ali"..hah..jangan tak tahu, name je warung..tapi sebenarnya restoran..first time makan kat situ..tapi bestttt.....tgk gmbr2 kat atas, otak-otak,ikan siakap stim halia, kailan ikan masih, sotong goreng tepung, jus durian belanda & jus laici..dan yang tidak boleh tidak..sambal belacan..perghhh..first kelas beb..memang sedap..patutlah kedai makan "tut" kat blok lagi satu tu dah kurang laku..apepun nanti nak try menu lain lak kat situ...balik dengan perut yang kekenyangan, hubbyku singgah beli durian pulak...sedapnyerrr...mmg ari tu, aku lupekan pasal diet..tak boleh tahan beb durian punya pasal..:-)...

1 ulasan:

Bandar Putra Permai Resident berkata...

Salam..Jemput sertai Forum komuniti Bandar Putra Permai di
E Komuniti Bandar Putra Permai dan dapatkan info terkini kejiranan, aduan, cadangan, iklan servis dan perkhidmatan anda.