Rabu, 19 Oktober 2011

lagi hal familiku..


akhir-akhir ni, banyak perkara yang aku nak update pasal familiku..lame x update citer abah, along dan adik-adik ku..tapi bertangguh-tangguh..sampai terlupe pulak..

adik baru je lepas graduate dari diploma..sekarang sedang menunggu untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat
ijazah..kami semua menggalakkan yang die akan meneruskan pelajaran nya ke peringkat yang lebih tinggi..al maklum saje lah, pelajaran tu jaminan masa depan..hidup mesti ada ilmu kan??

so, sementara menunggu tu, die dengan abah sibuk menjual jus monavie..alah..jus yang ada 19 jenis buah-buahab tu lah..so far, aku baru sebotol..try tgk keberkesanan jus tu..banyak manfaat katanyer..apapun aku akan tetap menyokong apa jua yang abah buat..kalau nak duduk je lepas pencen ni, letih katenyer..hari tu siap masuk SMC lagi..kes darah tinggi..stress katenyer..duduk je kat rumah lepas pencen..abah pun kan dah single..

hal along ngan kak e pulak, kisah yang menyedihkan sekali lagi telah berlaku..baru sebulan lepas kami semua bergembira selepas kak e disahkan sekali lagi mengandung..sayangnyer, due hari lepas, sekali lagi doktor mengesahkan yang kak e keguguran untuk kali ke due..maybe rahim kak e tak cukup kuat..dan maybe belum dikurniakan rezeki anak tu lagi..takziah buat along..aku pun turut bersedih ngan kehilangan yang along dan kak e hadapi..

lain pulak halnyer ngan adik ku yang sorang lagi tu..pilun dan ezan..sedang bahagia bersame anak perempuan kesayangan nyer tu, si aina qistina tu..cucu pertama abah lak tu..manja lebih la..:-)..sekali lagi didatangkan dengan berita gembira..mereka bakal menimang seorang lagi cahaya mata..aku akan dapat anak buah yang kedue nampaknyer..dan kali ni, baby boy katenyer..syukur alhamdulillah..dah sepasang la nampaknyer..sekarang ni pun tengah menunggu je ni..tak lame lagi dah nak due..kalau ikut kate doktor, pertengahan bulan november ni..ya Allah..semoga semuanyer selamat..untuk abah, sorang cucu hilang, diharapkan cucu yang ini menjadi pengganti nyer..

ella pulak..sedang menjalani alam pekerjaan..harapan aku kali ni, adik aku yang sorang lagi akan tabah menjalani alam pekerjaan ni..mane tak nyer..die tu kadang-kadang keras kepala..risau dibuatnyer..nomen pulak, masih begitu..cume harap yang die akan bertemu cinta sejatinyer...memilih sangat ke hape? haihh..ok lah..to be continued..

Tiada ulasan: