Selasa, 6 Disember 2011

masak dinner buat abg tersayang

hari ni cuti..ade urusan rumah yang perlu diselesaikan.. patut nyer dari hari tu lagi dah settle..tapi x tahu bile nak ambik cuti..kali ni tekad apply cuti..

selesai je urusan yang hendak disudahkan tu, aku menjalankan kehidupan harianku seolah-olah aku seorang surirumah sepenuh masa..dari mengemas rumah, membawa kepada melaundry, melipat sampailah membawa ke petang..belah petang pulak, aku ke pasar membeli sedikit barang-barang dapur dan beberape barang keperluan yang lain..niat hari tu, kalau hubbby honey dew balik, boleh la dinner same-same kat rumah..tapi sebelum tu, call dulu tanye balik awal ke tak..kalau tak kang bile lak nak dinner yer..kalo balik dah pukul 12 lebih..tu bukan dinner tapi supper..

hepi bile dengar hubby kate die akan balik awal dari biasa hari tu..terus masak petang tu..dah bagitau dah ngan hubby yang aku nak masak untuk dinner hari tu..so,kena la cepat balik..hehhhee..tapi sebelum tu, hubby sempat pesan jangan masak banyak-banyak..masak pun yang ringkas-ringkas je..sbb dah malam..ok lah..so, aku pilih untuk masak sayur kobis masak lemak dengan tempe, ikan keli goreng dan sambal belacan..semue pun favorite hubby..



siap je masak, aku masak bubur kacang hijau pulak..yang tu pun favorite hubby..dan yang paling seronok bile hubby kate " hmmm..sedap nyerrr...ister abang ni dah makin pro la masak lemak"..seronok dengar..ape pun orang kate kalau masak dengan hati mesti menjadi..sayang awakkk...

Tiada ulasan: